Cum alegi centrala termica în funcție de locuință

Cum alegi centrala termica în funcție de locuință
Ideea de a menține casa confortabilă este esențială pentru un trai mai bun. Simpla menținere a unei temperaturi optime pentru locuit, în special pentru timpul sezonului rece atunci când temperaturile de afară sunt foarte scăzute, este o nevoie esențială pentru o viață confortabilă dar și sănătoasă.
O centrala termica este soluția ideală pentru a putea avea o temperatură optimă în interiorul locuinței. Există mai multe tipuri de centrale termice, și tocmai din acest motiv, centrala termica trebuie să fie aleasă în funcție de nevoile specifice fiecărei locuințe în parte. Există centrale care se bazează pe sisteme umede, încălzitoare electrice de stocare, sisteme de aer cald și încălzire urbană. Cele mai frecvente sunt sistemele umede, urmate de încălzitoarele de stocare. Pentru ca alegerea să fie una potrivită nevoilor tale și ale familiei, aceasta trebuie făcută atât în funcție de tipul de locuință pe care o ai, cât și în funcție de nevoile celor care trăiesc în locuința respectivă.
 

Care este cea mai potrivită centrala termica prin care îți poți încălzi locuința? 

Vezi gama de produse și alege ce se potrivește mai bine nevoilor tale!

Centrala pe lemne

Încălzirea prin intermediul unei centrale pe lemne poate reprezenta o soluție simplă și la îndemână pentru locuința ta. Centrala pe lemne este ideală în special pentru acele zone în care nu există acces la gaze, fiind eficientă atât în ceea ce privește încălzirea apei menajere cât și în ceea ce privește încălzirea locuinței. Prețul de achiziționare este unul avantajos iar lemnele de asemenea nu au un preț ridicat de achiziție. Este de menționat și faptul că, pe lângă lemn, dacă centrala permite prin specificațiile sale, puteți utiliza și cărbuni sau peleți. Afla mai multe despre centrala pe lemne cu gazeificare sau fara

Centrale termice pe gaz

În comparație cu electricitatea de exemplu, gazul are un preț mai avantajos. Principalele motive pentru care astfel de centrale termice pe gaz sunt recomandate, se referă la prețul gazului, cât și la randamentul foarte bun pe care aceste centrale îl au pentru locuință. Există două tipuri de centrale termice pe gaz: există centrale clasice și centrale cu condensare. O centrală clasică poate avea un randament normal de aproximativ 80%, pe când o centrală cu condensare poate depăși un randament de 95%. Mai multe detalii aici despre ce trebuie sa stiti inainte de a cumpara centrale pe gaz.

Centrala electrica

Energia electrică are și aceasta un preț accesibil, dar costul consumului total poate depăși costul pentru o centrală pe gaz. Totuși, centrala electrica este mai confortabilă. În toate locuințele există energie electrică dar nu în toate locuințele există acces la gaze. Astfel, pentru cei care doresc rapid și eficient un sistem de încălzire pentru propria locuință, centrala electrică poate reprezenta soluția. Dacă sistemul electric al locuinței este bine pus la punct, centrala electrica doar va necesita montaj și se va putea pune în funcțiune. În plus, este de menționat și faptul că, acest tip de centrală oferă predictibilitate în costuri. Ai posibilitatea de a înmulți puterea declarată a centralei cu prețul pe kWh pentru a vedea costul pe oră de funcționare. Astfel poți realiza calculul unui cost estimativ lunar pentru a îți putea gestiona mai simplu cheltuielile. Vezi ce randament are centrala electrica

Centrala peleti

Persoanele care locuiesc în zone în care infrastructura de gaze nu este suficient de bine dezvoltată, dar care își doresc să se bucure de un sistem de încălzire eficient și economic, au posibilitatea de a alege o centrala peleti, acest tip de centrală oferind diverse beneficii care țin atât de confort cât și în ceea ce privește costurile de achiziție și costurile lunare. Peleții sunt compuși din rumeguș și din alte deșeuri lemnoase, care sunt deshidratate și comprimate în granule mici ce urmează a fi introduse în sistemul de încălzire. Datorită faptului că toate materialele din care sunt compuși reprezintă elemente biologice și biodegradabile, peleții reprezintă un combustibil prietenos cu mediul înconjurător, ceea ce înseamnă că, nivelul de dioxid de carbon care rezultă din arderea acestora este deosebit de scăzut. Reziduurile generate din arderea peleților nu sunt dăunătoare pentru mediul înconjurător, ci chiar pot fi folosite ca îngrășământ în culturile agricole. Vezi care sunt beneficiile unei centrale termice pe peleti

Semineu pe lemne

În cazul unui semineu pe lemne, cu siguranță aspectul este unul foarte plăcut. Un astfel de sistem de încălzire este un sistem care încălzește camera prin radiație și convecție, lemnul fiind materia primă care alimentează șemineul. Într-adevăr din punct de vedere vizual, un semineu pe lemne face toți banii. Un astfel de produs a fost construit mai mult pentru spectacolul vizual, însă utilitatea sa nu este deloc de trecut cu vederea. În funcție de șemineu și de modul în care acesta este construit, prin gurile de aerisire de sub căminul de foc, aerul din cameră este aspirat, încălzit printr-un schimbător de căldură și trimis înapoi în casă, fie prin gurile de ventilație din partea de sus a șemineului, fie prin conductele care duc la camerele din apropiere. 
Fie că discutăm despre o centrala electrica, o centrala pe gaze sau oricare alt tip de modalitate de încălzire precum cele enumerate anterior, alegerea trebuie făcută în funcție de necesitățile persoanelor din locuință dar și de resursele la care respectiva locuință are acces facil. Nevoile diferă de la o locuință la alta, fapt pentru care, există o mare diversitate de soluții de încălzire, astfel încât toate aceste nevoi să poată fi ușor acoperite.
 
Dacă îți dorești un plus de confort și utilitate descoperă gama noastră de centrale termice și alege-o pe cea mai potrivită pentru locuința ta!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!