Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra centrale pe gaz?

Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra centrale pe gaz?
Există mai multe modalități prin care putem să încălzim o casă sau un apartament  pe timp de iarnă și prin care putem asigura apa caldă menajeră. Există centrale pe gaz, centrale electrice, centrale pe peleti și lista poate continua. 

Cea mai populară alegere în rândul consumatorilor, este reprezentată de centrale termice pe gaz, datorită faptului că aceasta este cea mai accesibilă variantă pentru un sistem individual de încălzire. 
 

Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra o centrala pe gaz?

  • Prețuri de achiziție și costuri de alimentare mai mici
La o simplă căutare în online, veți putea observa că prețurile unei centrale pe gaz în comparație cu prețurile pentru o centrală echivalentă ca putere dar pe curent, sunt mai avantajoase. Acesta este totuși un factor mai puțin important. Cel mai important factor în ceea ce privește aspectul financiar, este costul energiei electrice în comparație cu costul gazelor naturale. 

Gazul este mai accesibil în comparație cu energia electrică, iar centralele termice pe gaz oferă o eficiență considerabil mai mare. Orice specialist în domeniu, va recomanda pentru un apartament sau pentru o casă, indiferent de suprafață, o centrală termică pe gaz fie că vorbim despre încălzirea pe timp de iarnă sau despre încălzirea apei menajere pe întreg parcursul anului. 
 

Care sunt cele mai importante criterii cu privire la alegerea unei centrale termice pe gaz?

În mod cert, prețul este principalul criteriu atunci când discutăm despre alegerea unei centrale termice pe gaz. Achiziționarea unei centrale reprezintă o investiție mare care trebuie făcută inteligent. Tocmai din acest motiv, pentru că este o investiție pentru o perioadă lungă de timp - ani de zile, este important să alegem un produs de calitate.

Puterea centralei este și aceasta foarte importantă. În funcție de cât de puternică este o centrală termică pe gaz, va putea sau nu va putea, încălzi o anumită suprafață. Deci, este recomandat să cumpărați o centrală termică pe gaz în funcție de dimensiunile casei sau apartamentului dumneavoastră, astfel încât să puteți avea garanția că ați investit inteligent. 

Referitor la costurile de exploatare, după cum am menționat, centrala pe gaz este net superioară unei centrale pe curent. 

În momentul în care alegeți o centrală pe gaz, este important să țineți cont și de accesoriile necesare. În funcție de pachetul oferit, centrala poate să vina cu diverse accesorii, dar puteți achiziționa o centrală simplă și adăuga ulterior accesoriile dorite după bunul plac. 

În orice caz, centrala pe gaz reprezintă cea mai bună opțiune, deoarece randamentul dat de aceasta, în general, este unul extrem de avantajos. În ceea ce privesc accesoriile, termostatul este un accesoriu esențial din toate punctele de vedere, deoarece este un device care oferă un plus de confort, siguranță dar și eficientizarea costurilor lunare. 
 

Montajul unei central termice pe gaz necesită autorizație pentru instalația de gaz

Dacă doriți să montați o centrală termică pe gaz, trebuie să știți faptul că, este necesară autorizație din partea ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei). Cu alte cuvinte, centrala termică pe gaz trebuie montată prin intermediul unei firme autorizate în acest sens. 

Este necesară întocmirea unui dosar care trebuie să cuprindă acte precum cel de proprietate, planul de amplasament, memoriu tehnic, schema lucrărilor de instalații, informații despre amplasament. Dacă discutăm despre montajul unei centrale termice pe gaz într-o locuință nou construită, trebuie să aveți în vedere și autorizația de construcție a casei. 

Autorizații necesare pentru montajul centralei pe gaz

În acest caz, firma care montează centrala se ocupă de proces însă dumneavoastră aveți nevoie de actele necesare: proiect instalație gaz, contract cu firmă autorizată, documente care dovedesc punerea în funcțiune și recepția instalației de gaz, factura de la centrala termică și, bineînțeles, manualul de utilizare – deoarece este extreme de important ca acesta să existe pentru a știi cu exactitate cum se utilizează corespunzător o centrală pe gaz. 

Punerea în funcțiune a centralei necesită autorizație

La fiecare 2 ani, centralele termice pe gaz au nevoie de o reautorizare. În cazul în care omiteți acest lucru, trebuie să știți că amenzile riscate nu sunt deloc mici. Tot ce trebuie să faceți este să apelați la o echipă autorizată de specialiști, iar procesul durează câteva minute, însă veți putea sta liniștiți știind că sunteți cu toate actele în regulă.

O centrala termica pe gaz reprezintă o investiție importantă care trebuie să fie de viitor. Trebuie să vă puteți folosi de centrală o perioadă lungă de timp și tocmai din acest motiv, este important să alegeți produse de calitate, chiar dacă sunteți nevoiți să investiți puțin mai mult la început. Nu numai că vă veți putea bucura de tot confortul necesar, dar veți beneficia și de toată siguranța de care aveți nevoie în propria locuință.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!