Teava Cupru

Afiseaza: 1-11 din 11 produse

 Filtre

Tevi cupru - Avantajele unui material de calitate

Alegerea materialului din care vor fi realizate elementele sistemului sanitar poate fi dificila. Inainte de a te hotari asupra unui material, este bine sa fii informat cu privire la proprietatile fiecarui material si sa analizezi raportul dintre costuri si beneficii. Daca nu esti hotarat inca ce tevi vei folosi pentru instalatia sanitara, iti prezentam beneficiile aduse de tevi de cupru:

- Pentru ca sanatatea este pe primul loc, primul aspect si cel mai important este proprietatea antibacteriana a cuprului si faptul ca este un material igienic. Aceasta proprietate face cuprul ca fiind un material folosit cu succes in realizarea tevilor ce conduc apa potabila. Studiile au demonstrat de-a lungul timpului ca folosirea cuprului reduce formarea micro-organismelor ce se formeaza pe interiorul tevilor si reduce dezvoltarea bacteriilor precum Legionella. Cuprul este de departe cel mai bun material impotriva Legionellei si a altor bacterii patogene, precum Escherichia Coli, Streptococcus Faecalis si Staphyloccocus Aureus. Egiptenii au descoperit rapid proprietatile benefice ale cuprului si il foloseau pentru sterilizarea apei si chiar a ranilor. Studiile au demonstrat eficacitatea antimicrobiana a cuprului impotriva unora dintre speciile cele mai toxice de bacterii, ciuperci si virusuri. Astfel cuprul este folosit cu succes in diferite domenii precum: medicina, prelucrarea produselor alimentare, sistemele de aer conditionat sau transportul public.
- Cuprul este un material durabil, nu este coroziv si nu este magnetic. Potrivit arheologilor, cuprul a fost folosit pentru prima data la tevi in Egiptul Antic, in jurul anului 2750 I.Hr. O bucata dintr-o astfel de teava este inca prezenta in cadrul unui Muzeu din Berlin. Starea buna in care se afla aceasta bucata de teava de cupru si in ziua de astazi, este o dovada clara a durabilitatii cuprului. In secolul 20 cuprul a devenit cel mai utilizat material pentru instalatii termice si sanitare, ridicand standardele de calitate. Este un material atat de popular si datorita proprietatilor mecanice si fizice: este rezistent la conditii extreme precum temperaturi ridicate chiar si foc sau presiunea formata in interiorul tevilor. Chiar si expuse la conditii extreme, teava de cupru nu isi schimba caracteristicile in timp si nu se degradeaza. O teava din cupru poate suporta aproximativ pana la 80 grade Celsius si pana la 10 bari presiune.  
- Conductivitate. Cuprul este aproape cel mai bun conductor fiind depasit doar de argint. De aceea este preferat in transportul apei potabile, in sistemele de incalzire centrala, de distributie a gazului, si multe altele.
- Cuprul poate fi reciclat si reutilizat fara sa isi piarda din proprietatile excelente pe care le detine. Desi durabilitatea sa este foarte mare, in cazuri exceptionale in care se necesita demolarea unei cladiri, cuprul poate fi usor reciclat si utilizat pentru un nou proiect
- Placut din punct de vedere estetic. Datorita culorii sale deosebite, cuprul este un material ce poate fi utilizat ca element de design, nu este nevoie sa mascati neaparat tevile din cuipru. Le puteti lasa la vedere si vor oferi un aspect deosebit incaperii. 
- Material versatil: cuprul poate fi folosit integral in cadrul unei instalatii sanitare, de la tevi pana la fitinguri. Are proprietatea de a fi maleabil si astfel pot fi realizate cu usurinta elementele de imbinare. 

Daca te-ai convins de calitatea si utilitatea cuprului in cadrul instalatiilor sanitare, te invitam sa descoperi oferta noastra si sa achizitionezi online. Gasesti in oferta noastra tevi cupru de dimensiuni variate: teava cupru 22 *0,7 ML, 42 *1 ML, 28 *0,9 ML, etc. Cere oferta acum!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!