Vezi care sunt beneficiile unei centrale termice pe peleti

Vezi care sunt beneficiile unei centrale termice pe peleti

În goana pentru cele mai eficiente centrale termice de apartament și o dată cu creșterea constantă a prețului energiei și combustibililor pentru încălzirea căminelor, tot mai multe persoane se gândesc cum să găsească soluții alternative de încălzire care să înlocuiască sursele de încălzire care consumă prea mult și încălzesc prea puțin și să găsească centrale electrice benefice pentru tipul lor de locuință.

Îți prezentăm astăzi o soluție inovativă, eficientă, dar și extrem de prietenoasă cu mediul la care poți apela cu încredere pentru încălzirea casei tale și anume investirea în centrale termice pe peleti – eficiente atât pentru o casă mare, cât și pentru un apartament de bloc. Încălzirea pe bază de peleți este o alternativă eficientă din punctul de vedere al costurilor, dar și al raportului de poluare al mediului, întrucât tipul de combustibil folosit este biodegradabil și nu afectează ecosistemul.

Mai multe despre centrale termice pe peleti poți afla urmărind în continuare materialul pe care l-am pregătit special pentru tine. Rămâi alături de noi și vei afla următoarele informații foarte importante: 

  • Pentru ce tip de locuință sunt potrivite niște centrale termice pe peleti?

  • Cum funcționează sistemul de încălzire pe bază de peleți?

  • Care sunt avantajele unei centrale termice pe peleti și prin ce fel se deosebește de alte tipuri de centrale termice de apartament

Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în ceea ce privește modalitatea de încălzire a locuinței tale și vrei să apelezi la sistemul pe bază de centrale termice pe peleti, trebuie să știi că o astfel de centrala termica de apartament și nu numai reprezintă o sursă locală care generează căldură printr-un sistem de circulație al aerului cald în încăperile casei tale.

Pentru ce tip de locuință sunt potrivite niște centrale termice pe peleti?

Acest sistem de încălzire pe bază de centrale termice pe peleti este în general potrivit pentru încălzire și apă caldă în orice clădire. Fie că este vorba despre o casă mare cu mai multe etaje, o casă modestă, o clădire rezidențială cu mai multe magazine sau amplasamente industriale. De asemenea, sistemele pe bază de centrale termice pe peleti sunt utilizate atât în ​​construcții noi, cât și în clădiri mai vechi.

Cum funcționează sistemul de încălzire pe bază de centrale termice pe peleti?

Sistemul de încălzire pe bază de peleți este unul automat și dispune de un așa-numit melc care asigură alimentarea automată a peleților. Procesul de ardere începe cu aprinderea automată a sistemului de încălzire, urmând ca termostatul să se asigure că temperatura va atinge și va menține parametrii setați ca fiind cei mai confortabili pentru locuința ta. 

Sistemul de încălzire pe bază de centrale termice pe peleti funcționează fără aparate suplimentare. În plus față de niște centrale electrice, spre exemplu, poate fi atașat un rezervor tampon pentru a acumula căldura generată de cazanul pe peleți. Acest instrument se asigură că procesul de încălzire nu trebuie repornit prea des și că numărul aprinderilor cazanului este redus, iar cazanul va putea funcționa întotdeauna la o capacitate optimă. De asemenea, căldura stocată și acumulată în rezervorul tampon poate fi utilizată chiar și atunci când cazanul se răcește. 

Care sunt avantajele unei centrale termice pe peleti?

Când ești în căutarea unei noi modalități de încălzire a locuinței tale, iar obișnuitele centrale termice de apartament, fie ele centralele pe gaz ori niște centrale electrice ți se par mult prea ineficiente în ceea ce privește raportul preț-termoficare a locuinței, ar trebui să cunoști beneficiile pe care un sistem de încălzire bazat pe centrale termice pe peleti le poate aduce căminului tău.

Combustibilul pe care îl folosești este ecologic și nu dăunează mediului.

Peleții reprezintă un tip de combustibil ecologic, întrucât ei provin din deșeurile lemnoase. Acest proces de producere a peleților generează o curățare a mediului natural de materialele poluante pentru sol și, în acest fel, sistemul de încălzire pe bază de centrale termice pe peleti reprezintă sursa de energie curată, modernă, dar și ieftină.

De asemenea, niște centrale termice pe peleti sunt neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon, deoarece la ardere emit aceeași cantitate de dioxid de carbon care a fost absorbit de copac în timpul creșterii acestuia, iar emisia de fum este redusă. De altfel, procesul de ajutorare al mediului nu se oprește aici dacă alegi centrale termice pe peleti, întrucât ulterior arderii, cenușa poate fi folosită ca îngrășământ natural, fiind foarte bogată în minerale.

Eficiență ridicătă a costului de întreținere

În comparație cu o centrală termică pe gaz sau cu unele centrale electrice, niște centrale termice pe peleti vor consuma cu 20-30% mai puțin, întrucât peleții sunt mai eficienți din punct de vedere al randamentului de ardere, a puterii calorice, cât și din punct de vedere al confortului și siguranței de utilizare. De asemenea, autonomia unor centrale termice pe peleti este foarte ridicată, iar în funcție de depozitul de peleți construit și de automatizarea acestei surse de încălzire, autonomia unei centrale termice pe peleti poate fi cuprinsă între o lună și două luni de zile.

Confort ridicat în cazul unor centrale termice pe peleti

Sistemele de încălzire pe bază de centrale termice pe peleti sunt recunoscute pentru confort ridicat al utilizatorului, operare ușoară și curățenie. Combustibilul este livrat cu un camion siloz și transportat automat din depozit la cazan. Aprinderea, controlul și curățarea cazanului se întâmplă într-un mod complet automat. Ceea ce îi rămâne de făcut utilizatorului este golirea cutiei de cenușă o dată sau de două ori în timpul sezonului de încălzire.

Niște centrale termice pe peleti au avantaje ridicate de confort față de centralele pe lemn convențional. O dată umplută cu peleți de lemn, centrala asigură automat încălzirea constantă timp de 2-3 zile. O dată pe săptămână sau la două săptămâni cenușa trebuie îndepărtată. Rafinări tehnice, cum ar fi pornirea, oprirea și monitorizarea dispozitivului de încălzire prin telefonul mobil, completează imaginea unui sistem de încălzire extrem de ușor de utilizat.

Te bucuri de un grad înalt de tehnologizare al căminului tău

Dacă alegi centrale termice pe peleti, alegi de fapt sisteme performante ca eficiență, dar și din punct de vedere tehnologic, întrucât toată operațiunea de încălzire se face automat. Dacă în cazul șemineului, unei sobe pe lemne, procesul este manual, în cazul unor centrale termice pe peleti poți seta un program prestabilit în care peleții să genereze căldură, iar tu să te bucuri  de o temperatură constantă în întreaga casă. 

Te-am făcut curios? Alege ce ți pare că se potrivește mai bine nevoilor căminului tău din oferta noastră variată de centrale termice pe peleti!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!