Centrala pe lemne cu gazeificare sau fara? Tu ce alegi?

Centrala pe lemne cu gazeificare sau fara? Tu ce alegi?
Când vine vorba de încălzirea locuinței tale, ce tip combustibil ți se pare cel mai rentabil pentru un confort termic sporit? Pe piață există o mulțime de surse de combustibil diferite din care poți alege. Una dintre cele mai ecologice opțiuni este centrala pe lemne cu gazeificare.

În cazul unei centrale termice pe lemne, procesul de încălzire se poate face prin ardere tradițională, deci poți opta fie pentru o centrala pe lemne fara gazeificare, ori pentru procesul mai nou de gazificare a lemnului.

Ambele metode dau randament și au avantajele lor, deci care este cea mai potrivită pentru tine? În acest articol, vom explora diferențele dintre aceste două metode de încălzire și te vom ajuta să decizi care este cea mai bună variantă pentru tine când vine vorba de centrale termice pe lemne.
 

Centrale termice pe lemne: De ce folosim lemnul pe post de combustibil?

lemn lemne gazeificare nevoie pret
Lemnul este combustibilul ideal pentru încălzirea unei locuințe de mari dimensiuni, în special dacă ai de unde să procuri în mod constant acest produs. Centrala pe lemne cu gazeificare devine, în acest fel, o utilitate pentru reducerea facturilor de încălzire și o modalitate ecologică de a favoriza confortul termic în locuința ta.

Pe lângă faptul că un cazan pe lemne cu gazeificare oferă un randament crescut, acest tip de combustibil este incredibil de economic în raport cu plata pe care o faci pentru gaze. Desigur, dimensiunile cazanului unei centrale termice cu gazeificare nu este pentru orice tip de locuință, fiindcă necesită spațiu de depozitare, însă dacă spațiul îți permite, vei avea parte doar de beneficii dacă alegi o centrală termică pe lemne.
 

Centrala pe lemne cu gazeificare

cazan cu gazeificare ardere calitate mare a cazanului
Un cazan de centrala termica pe lemne cu gazeificare este un sistem de încălzire care folosește lemnul pentru a produce căldură. Lemnul este ars într-o camera specială a centralei care este umplută cu aer. Gazele fierbinți care sunt produse, trec apoi printr-o serie de camere care extrag căldura din gaze și o transferă în apa care este folosită pentru a încălzi locuința.

Cazanul are, de asemenea, un sistem încorporat care captează cenușa de lemn și o reciclează înapoi în camera de ardere a lemnelor, ceea ce reduce cantitatea de lemn necesară pentru a fi arsă. Alegerea unor cazane pentru centralele pe lemne reprezintă o modalitate foarte eficientă de a încălzi o locuință și sunt mult mai ecologice decât alte metode de încălzire.

Centrala funcționează transformând mai întâi lemnul în gaz, iar apoi folosind gazul pentru a alimenta o turbină. Procesul de gazeificare este mai eficient decât arderea directă a lemnelor și, ca urmare, centrala produce mai puține emisii. Instalația de gazeificare a lemnelor este o sursă de energie curată și regenerabilă și are potențialul de a juca un rol important în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Oferta TotulPentruInstalatii.ro îți pune la dispoziție o mulțime de branduri de la care să alegi un cazan cu ardere pe lemne cu gazeificare potrivit pentru preferințele tale. Găsești la noi branduri de renume de la Atmos până la Attack. Filtreaza oferta noastră și te așteptăm cu alegerile inspirate spre finalizarea comenzii!
 

Centrala pe lemne fara gazeificare

centrala cazan fara gazeificare atmos transport
Centralele pe lemne fără gazeificare devin din ce în ce mai populare, deoarece oamenii caută modalități de a-și reduce dependența de combustibilii fosili. Aceste centrale funcționează prin arderea lemnelor, care este o resursă regenerabilă, pentru a produce energie electrică.

Corpul cazanului este fabricat din plăci de oțel de calitate, cu o grosime de 3 până la 6 mm. Acesta este format din alimentatorul de combustibil, susținut pe un grătar mobil cu găuri longitudinale pentru circularea aerului de ardere și pentru scuturarea ușoară a cenușii. Sub grătarul mobil se află un dispozitiv special pentru colectarea comodă a cenușii.

Ieșirea (aer primar și secundar) este controlată de un regulator de tiraj, care la rândul său controlează clapeta de aer situată în partea inferioară a camerei de ardere. Centralele pe lemne fara gazeificare reprezintă o soluție eficientă și ecologică fără ventilator, pe care le poți folosi chiar și fără a avea lemne uscate.

Te invităm să descoperi cateva modele de centrale fara gazeificare pe TotulPentruInstalatii.ro și să îți alegi modelul care ești de părere că îți trebuie, dacă centrala pe lemne fara gazeificare este acel produs pe care îl consideri ca fiind necesar pentru locuința ta.
 

Cu gazeificare sau fără? Pentru ce tip de cazane optezi?

centrala pe lemne cu gazeificare produse pret
Selecția de produse tradiționale cum este un cazan pe lemne au o serie de dezavantaje, inclusiv o eficiență scăzută și un consum ridicat de lemne. Pe de altă parte, selecția de produse cu gazeificare oferă o soluție la aceste probleme. Centralele cu gazeificare funcționează prin aprinderea gazelor degajate de arderea lemnului, mai degrabă decât a lemnului în sine.

Acest lucru are ca rezultat o serie de avantaje, inclusiv o eficiență sporită și un consum redus de lemne. În plus, centralele cu gazeificare sunt mai ecologice, deoarece produc mai puțină poluare. Dacă ești în căutarea unui mod eficient și ecologic de a-ți încălzi casa, ai putea lua în considerare un cazan de centrala pe lemne cu gazeificare. Descoperă chiar acum ofertele noastre!
 

Unde poți plasa cazanul unei centrale termice pe lemne?

cazan atmos fum gaz cazan ardere atmos
Locul în care alegi să plasezi centrala trebuie să respecte normele și reglementările în vigoare. Așadar, camera în care alegi să plasezi centrala termică trebuie să fie realizată dintr-un material ignifug (de exemplu: cărămidă, BCA), iar volumul acesteia trebuie să fie de cel puțin 18m².

Camera centralei termice trebuie să aibă un geam normal (nu termopan) cu o suprafață corespunzătoare, în timp ce ușa acestei camere trebuie să fie metalică, cu deschidere spre exterior. De asemenea, încăperea trebuie să aibă o suprafață optimă pentru a o mobila cu toate echipamentele instalației de gazeificare pe lemne, astfel încât, în caz de avarie, intervenția să se poată face rapid.
 

Comanda o centrala cu gazeificare sau fara de pe TotulPentruInstalatii.ro!

Vezi ofertele TotulPentruInstalatii.ro la centralele pe lemne și alege să cumperi online produsul preferat! Există multe beneficii în utilizarea unei instalații precum o centrala pe lemne cu gazeificare pe lemn pentru încălzirea locuinței tale. Gazificarea este un proces care economisește cantitatea de lemn folosită pentru încălzire și asigură o eficiență de 80-90%.

Acest lucru înseamnă că este nevoie de mai puțin lemn pentru a produce aceeași cantitate de căldură, ceea ce îl face ecologic. Arderea lentă și eficiența ridicată înseamnă, de asemenea, că este nevoie de mai puțin combustibil, ceea ce îl face mai accesibil.

În plus, cantitatea de fum degajată de instalația de gazeificare pe lemne conține mult mai puține particule toxice nearse decat ale unor cazane tradiționale, ceea face din acest produs o variantă mai sigură pentru familia ta. Cu toate aceste beneficii, nu este de mirare că instalațiile de gazeificare pe lemne devin din ce în ce mai populare. Aruncă o privire pe TotulPentruInstalatii.ro chiar acum!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!