Ce randament are o centrala electrica? Merita sa investesti in acest sistem de incalzire?

Ce randament are o centrala electrica? Merita sa investesti in acest sistem de incalzire?
Când vine vorba de încălzirea unui apartament sau case, există o mulțime de factori de luat în considerare. Unul dintre cei mai importanți este decizia de a alege între încălzirea electrică sau pe gaz. Ambele au avantajele și dezavantajele lor - dar care dintre ele este cea mai potrivită pentru tine?
În acest articol de blog, vom analiza diferențele dintre încălzirea pe bază de centrala electrica și cea tradițională cu gaze. La TotulPentruInstalatii.ro le găsești pe ambele, împreună cu o gamă variată de accesorii termice electrice pentru un randament maxim. 
Rămâi în continuare alături de voi și te vom ajuta să decizi care este cea mai bună opțiune în privința centralelor termice pentru casa și bugetul de care dispui! Vom face o scurtă paralelă între o centrala electrica și una pe gaz și vom defalca principalele aspecte pe baza cărora clienții noștri fac decizia finală în privința sursei principale de încălzire a locuințelor lor. 
 

Centrale electrice: Caracteristici de instalare și utilizare

centrala electrica

Sistemul de incalzire cu centrala electrica este modalitatea cea mai ușoară și mai ieftină dintre cele două opțiuni atunci când vine vorba de instalarea centralelor.
Singurele cerințe sunt o priză pentru alimentarea cu energie electrica a locuinței, care poate fi instalată în etapa de montaj dacă te ocupi de construcția unei noi proprietăți. În rest, nu va fi nevoie de coșuri de fum sau de conducte, așa cum necesită sistemele pe bază de gaze.
Cu un sistem de incalzire pe bază de centrala electrica, vei beneficia de caldura tot timpul, fără grija siguranței acasă. Țevile electrice sunt mai ușoare și mai ieftine decât sistemele centrale pe gaze, iar printr-o simplă conexiune la placa de circuite electrice, te vei putea bucura de curent care să îți încălzească locuința în orice anotimp.
 

Centrala termica electrica versus centrala cu gaze

centrala electrica calorifer

Sistemele de incalzire cu gazeificare se bazează de obicei pe un cazan pentru a arde combustibilul și a încălzi apa. Această apă este apoi transportată prin calorifere sau în conducte pentru a încălzi locuința.
Pe măsură ce caloriferele ajung la o temperatură crescută, acestea încălzesc aerul din camerele locuinței tale. În schimb, în cazul unei centrale electrice, sistemele electrice se bazează în mod tradițional pe aparate de încălzire separate în fiecare cameră.
Din punctul de vedere al amprentei de carbon, centralele cu încălzire electrică sunt mai bune decât cele cu gaze, deoarece nu produc emisii de carbon dăunătoare, care contribuie în mare măsură la schimbările climatice și dăunează resurselor noastre naturale.
Atât centralele electrice, cât și cele cu gazeificare au avantajele lor. Totul depinde de modul în care îți dorești să îți încălzești locuința și de criteriile tale de selecție. Dacă îți dorești o variantă mai puțin costisitoare, atunci o centrala electrica ar putea fi varianta ideală pentru tine.
Pe de altă parte, dacă factura la curent este destul de mare, poate că nu e încă momentul să renunți la gaze. Deși costul de instalare al unei centrale cu gazeificare este mai mare decât costul unei centrale electrice, întreținerea este mai rentabilă pentru proprietarii care aleg gazeificarea.
 

Cum poți economisi bani cu o centrala electrica?

economie centrala electrica

Cu o centrala electrica, poți controla cu ajutorul unui termostat ce încăperi sunt încălzite și ce încăperi nu vor irosi energia electrică, astfel încât consumul energetic să fie redus. De exemplu, dacă doar o singură cameră din casă este nefolosită, atunci căldura va putea fi oprită în camera respectivă, în timp ce toate celelalte zone rămân la temperaturi confortabile.
Caloriferele electrice pot fi, de asemenea, controlate prin aplicații pe care utilizatorii își pot seta nivelurile dorite de confort termic în diferite încăperi și pentru diferite perioade ale zilei, în funcție de necesitățile fiecăruia în parte.
 

De ce este centrala electrica mai rentabilă decât una cu gaze?

centrale electrice economii

Încălzirea locuinței tale cu un sistem electric este o modalitate excelentă de a economisi bani și de a te bucura de confortul unor încăperi încălzite atunci când ai cea mai mare nevoie de ele. Spre deosebire de centralele cu gazeificare, aceste sisteme sunt aproape 100% eficiente, deoarece toată conversia de energie are loc în generarea căldurii și nu în arderea combustibilului, cum ar fi cărbunele sau benzina, ceea ce le face perfecte pentru a nu irosi prea multă energie electrică. 

 

Procesul de instalare al centralei cu gazeificare este anevoios?

instalare centrala electrica

Instalarea unui sistem de încălzire centrală cu gazeificare poate fi mai anevoioasă decât instalarea unui sistem cu centrala electrica. Dincolo de costurile mult mai mari de instalare, procesul de montaj poate dura câteva săptămâni pentru ca un instalator profesionist să monteze țevi și calorifere noi. Aceasta poate fi o muncă dezordonată, care implică podea ridicată, deteriorarea pereților și, uneori, câteva săptămâni cu apă caldă și încălzire limitate.
În schimb, dacă optezi pentru o centrala electrica, acest sistem este mult mai simplu de instalat, ceea ce înseamnă că nici măcar nu trebuie să dispui de atât de multă organizare în jurul instalării întregului ansamblu.

Alege un model economic de încălzire cu o centrala electrica de la TotulPentruInstalatii.ro!

Deci, care este verdictul? Centrala cu gazificare este din ce în ce mai eficientă, îți încălzește locuința foarte repede și este foarte ușor de înlocuit dacă ai deja infrastructura necesară. Totuși, o centrala electrica reprezinta soluția perfectă pentru casele ecologice, pentru cei care au un buget mai mic la început și pentru cei care vor să își reducă amprenta de carbon.
Dacă încă nu ești sigur ce tip de încălzire ar fi cel mai potrivit pentru casa ta, echipa TotulPentruInstalatii.ro te poate ajuta să iei decizia corectă. Oferim produse și servicii de top care îți vor menține apartamentul cald pe tot parcursul anului, așa că te așteptăm să consulți oferta de centrale termice și să iei legătura cu noi pentru a face decizia potrivită pentru locuința ta!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!