Boilere pe lemne

Boiler pe lemne

Reteaua publica de apa produce adesea situatii neprevazute. Partea neplacuta este ca acestea au loc, de obicei, in momentele in care avem nevoie de apa calda cel mai mult. Din fericire, in ziua de astazi exista multe solutii eficiente pentru aceste probleme. Boilerele sunt niste dispozitive care au rolul de a aduce independenta - potrivite tocmai unor astfel de urgente. Pot asigura necesarul zilnic de apa calda, la costuri reduse, intr-un timp de cateva ore. Tot mai folosite de catre oameni, acestea pot fi instalate in orice colt al casei – fie in baie, fie in bucatarie si se intalnesc atat in mediul urban, cat si in cel rural. De asemenea sunt potrivite pentru orice tip de locuinta, fie ca vorbim de bloc sau casa. Exista mai multe tipuri de boilere, de aceea este esential sa descoperiti gama de produse si sa alegeti conform nevoilor locuintei dvs.

De ce sa alegi boilere pe lemne

Acest tip de boiler este ideal pentru incalzirea unei cantitati mari de apa si este recomandat in cadrul locuintelor care adapostesc un numar mare de persoane. Datorita modului de functionare, acesta are o capacitate de incalzire ridicata.
Procesul consta in arderea lemnului din focar, cu ajutorul gazului. Caldura obtinuta este transferata apei care se afla in rezervor, iar aceasta va ajunge la robinetele din toata casa. Un element care nu trebuie scapat din vedere este racordarea la reteaua de gaze naturale – este esentiala pentru a putea folosi un boiler pe lemne.
Boilerul este format din doua componente importante: focarul si boilerul propriu-zis (rezervorul). Daca prima are rolul de a incalzi apa, cea de-a doua va directiona catre robinete atat apa calda, cat si pe cea rece. Astfel, trebuie conectat la sursa de apa disponibila: hidroforul sau conducta de retea, dupa caz.

Boiler cu serpentina pentru centrala pe lemne

Un boiler cu serpentina pentru centrala pe lemne este un sistem economic, eficient si sigur de producere a apei calde de consum. Aceste sisteme sunt compatibile cu o centrala de incalzire, dar si cu orice alt sistem inchis de incalzire. Datorita componentelor de care dispune, boilerul poate reduce pierderea termica si asigura o mai mare cantitate de apa calda. Pe termen lung, un astfel de dispozitiv poate fi mai ieftin, deoarece amortizeaza costurile initiale prin cantitatea de apa pe care o salveaza. 

Ce trebuie sa ai in vedere cand alegi un boiler?

- Dimensiunea boilerului trebuie sa fie direct proportionala cu numarul de persoane si numarul incaperilor care vor beneficia de apa calda produsa. Calculeaza necesarul zilnic si alege o dimensiune in raport cu acesta.
- Designul boilerului: exista boilere mici (5-10 litri), care pot fi folosite pentru bucatarie, dar si boilere mari (150-200l), potrivite pentru baie. Cele industriale pot fi si mai mari. indiferent de dimensiune, acestea sunt acoperite de o suprafata lucioasa, in general de culoare alba – este alegerea ta carei incaperi vrei sa ii adaugi acest design.
- Functiile boilerului – pentru a utiliza corect si eficient aceste dispozitive, cele mai multe modele pun la dispozitie o serie de functii suplimentare. Protectia la suprapresiune, functia de programare sau protectia la supraincalzire sunt doar cateva dintre ele. iti pot usura munca si pot preveni evenimentele nefericite.
- Clasa energetica – aceasta te va ajuta la estimarea costurilor pentru obtinerea apei calde, nu o neglija.
Un dezavantaj pe care il au boilerele electrice este acela ca, in cazul unei pene de curent, apa nu va putea fi incalzita – prin urmare, va trebui sa astepti solutionarea ei pentru a beneficia din nou de apa calda la robinet.
Un boiler pe lemne este o investitie pe termen lung, fapt pentru care o buna informare reprezinta un plus. Alegerea iti apartine in totalitate, dar nu uita sa iei in considerare contextul in care te gasesti si necesitatile tale si ale locuintei.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!