Fiting Cupru

Elemente din cupru pentru instalatii sanitare

Cuprul este aproape cel mai utilizat material dupa fier. Cuprul este un foarte bun conducator de electricitate si caldura de aceea este folosit cu preponderenta pentru transferul de caldura. Cuprul este ductil, dispune de maleabilitate ceea ce il face usor de prelucrat. Este de asemenea un material rezistent la coroziune si nu este magnetic. Este rezistent la temperaturi foarte ridicate, la presiunea puternica din instalatii sanitare sau lovituri si socuri mecanice puternice. In plus, un mare avantaj este proprietatea cuprului de a fi bacteriostatic. Studiile au demonstrat faptul ca utilizarea cuprului in instalatiile ce conduc apa potabila aduce beneficii datorita faptului ca diminueaza formarea bacteriilor.  Datorita culorii sale speciale, este un material preferat si din punct de vedere estetic. Astfel poate fi lasat nemascat in cadrul incaperilor fara sa deranjeze din punct de vedere vizual. 
Pe langa utilizarea sa pentru tevile ce conduc apa, este folosit si la elementele de imbinare precum cot cupru, mufa cupru, semiolandeza, teuri, etc.
In comparatie cu polipropilena, cuprul detine anumite avantaje: este mai durabil, cuprul poate fi reciclat sau reutilizat, are proprietati antibacteriene, are un aspect mai placut si este rezistent inclusiv la razele ultraviolete. Ca si dezavantaj fata de polipropilena, este doar pretul mai ridicat. Dar acesta se datoreaza si calitatii mai ridicate deci raportul calitate-pret este rentabil.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!