Detector Gaz

Afiseaza: 1-8 din 8 produse

 Filtre
Nici nu îți poți da seama cât de important este să instalezi niște senzori în locuința ta. Astfel de alegeri îți pot schimba dramatic viața și siguranța ta acasă! Detectoarele de gaz sunt echipamente indispensabile pentru locuințele de astăzi, datorită caracterului lor vital de a salva vieți. Descoperă oferta noastră de detectoare de gaz și asigură-te că ești în permanență protejat!

Detectoare de gaz – ce trebuie să știi despre ele

Senzorii de gaz (cunoscuți și ca detectoare de gaz) sunt dispozitive electronice care detectează și identifică diferite tipuri de gaze. Acestea sunt utilizate în mod obișnuit pentru a detecta gaze toxice sau explozive, cât și pentru a măsura concentrația gazului din atmosferă.
Senzorii de gaz sunt utilizați în fabrici și unități de producție pentru a identifica scurgerile de gaz și pentru a detecta fumul și monoxidul de carbon în case. Senzorii de gaz variază foarte mult în ceea ce privește dimensiunea (portabilă și fixă), raza de acțiune și capacitatea de detectare.
Detectoarele de gaz fac adesea parte dintr-un sistem încorporat mai mare, cum ar fi sistemele de securitate, și sunt în mod normal conectate la o alarmă sau o interfață sonoră. Deoarece senzorii de gaz interacționează în mod constant cu aerul și alte gaze, aceștia trebuie calibrați mai des decât multe alte tipuri de senzori.
În funcție de mediile și funcțiile vizate, alcătuirea fizică și procesul de detectare pot varia în mod semnificativ între senzori. Unul dintre cei mai des utilizați senzori pentru identificarea toxicelor și detectarea fumului este senzorul de gaz pe bază de oxid de metal.
Acest tip de senzor folosește un sistem care intră în contact și reacționează cu gazele țintă. Senzorii de gaz cu oxid de metal își măresc rezistența electrică pe măsură ce intră în contact cu gaze precum monoxidul de carbon, hidrogenul, metanul și butanul. Majoritatea sistemelor de detectare a fumului de acasă sunt senzori pe bază de oxizi.

Ce face un senzor gaz?

Înainte de a delimita pericolele la care te poți expune fără să vrei din lipsă de senzori, iată care sunt principalele semne că în locuința ta s-ar fi putut produce o scurgere de gaz fără ca tu să îți dai seama.
- senzație de ameţeală
- senzație de oboseală
- miros ciudat
- durere abdominală
- greaţă
- pierderea controlului muscular
Totuși, înainte ca aceste simptome fizice să se instaleze, un senzor gaze poate descoperi o scurgere, întrucât funcționează prin monitorizarea diferitelor niveluri de gaz din aer.
Dispozitivele precum niște senzori funcționează, în general, cu baterii și sunt utilizate pentru siguranță. O dată ce detectează o concentrație mai mare decât indicele normal în aer, acești senzori avertizează oamenii din locuință printr-o serie de notificări sonore foarte greu de ratat.
Funcția principală a unui detector de gaz este de a evita ramificațiile asupra sănătății și de a oferi măsuri de siguranță pentru a monitoriza nivelul de gaz din aer. Sistemul de prag pe baza căruia funcționează niște senzori este proiectat astfel încât poate exista până la o anumită cantitate de gaz în aer înainte ca alarma să fie declanșată pentru a trimite un semnal de avertizare.

Diferite tehnologii pentru detectoare de gaz

Există o mulțime de tipuri diferite de tehnologii care lucrează pentru a menține oamenii în siguranță. Urmează să vă prezentăm câteva dintre aceste tehnologii de senzori.
Senzori electrochimici
Aceștia sunt detectori foarte sensibili sunt utilizați în general pentru măsurarea gazelor toxice, cum ar fi monoxidul de carbon. Aceștia funcționează prin detectarea electrozilor în aer și apoi emit un semnal de avertizare folosind curenți electrici.
Senzori cu infraroșu
Sistemul de senzori cu infraroșu folosește transmițătoare și receptoare pentru a detecta nivelurile de gaze combustibile din aer. Tipul acesta de sistem este folosit în mod special pentru măsurarea gazelor de hidrocarburi.
În general, acest tip de sistem transmite surse de lumină și primește înapoi prin detectoarele lor de lumină. Dacă semnalele luminoase revin modificate, detectorul de gaz poate spune ce tip de gaz este în zonă și la ce nivel de concentrație să declanșeze alarma de avertizare.
Senzori catalitici
Acest tip de senzor există într-o mulțime de detectoare de gaz obișnuite de pe piață. Au o bobină de sârmă tratată cu platină în interior care declanșează un avertisment atunci când se oxidează, deoarece intră în contact cu un gaz combustibil, cum ar fi monoxidul de carbon.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!