Schimbă complet aspectul locuinței tale doar cu un semineu pe lemne

Schimbă complet aspectul locuinței tale doar cu un semineu pe lemne

Încălzirea locuinței poate fi o adevărată provocare, cu atât mai mult în cazul în care aceasta este o casă și nu un apartament. Atâtea opțiuni din care să alegi încât tentația de a alege varianta la care au optat și prietenii sau vecinii este una destul de mare, vorba aceea „mergi la sigur”. 

Semineu pe lemne sau centrala electrica? 

Nu ești primul și, cel mai probabil, nici ultimul pe care îl frământă această întrebare! Cu atât mai mult cu cât ambele au avantaje irezistibile care pot cântări greu în luarea deciziei.

Desigur, anul ce a trecut și faptul că ai petrecut atât de mult timp acasă, a contribuit la decizia de a face unele schimbări legate de aspectul locuinței, de compartimentarea acesteia sau modalitatea prin care ați ales inițial să asigurați căldura căminului. Nu e musai să faci schimbări radicale, însă unele, precum un semineu pe lemne pot face diferența, nu doar în ceea ce privește temperatura din casă, cât și sentimentul de „acasă” pe care îl ai la finalul zilei când te relaxezi pe canapea.

Indiferent dacă stilul casei tale este unul elegant, clasic, vintage sau chiar scandinav, un semineu pe lemne își găsește cu ușurință locul, mai ales că există o mulțime de modele care să se potrivească nevoilor casei tale. 

Care sunt avantajele unui semineu pe lemne?

Imaginează-ți o zi friguroasă în care ninge sau plouă și vremea e complet nefavorabilă pentru o plimbare în are liber. Cea mai relaxantă activitate poate fi timpul petrecut în fața unui semineu pe lemne. Îți faci o cafea, îți pui muzica preferată, poate și un film și poți să te faci confortabil în fața semineului.  

Primul avantaj pe care îl putem menționa este legat de aspectul încăperii în care va fi amplasat. Aceasta va deveni mai elegantă și primitoare și îți va oferi un alt sentiment decât ți-ar putea oferi o centrala termica. Ar fi nedrept din partea noastră să nu vorbim și despre celelalte aspecte pe care un specialist ți le va spune și anume:

  • Încălzire rapidă și eficientă chiar și pentru încăperile și casele mari pentru că prin intermediul șemineului, aerul circulă uniform și oferă încăperilor căldura uniformă necesară în toată locuința.

În ceea ce privește costurile, un semineu pe lemne presupune costuri de întreținere și de achiziție a lemnelor care trebuie să fie de calitate și de o anumită umiditate pentru a întreține focul, implicit căldura.

Dezavantaje bineînțeles că pot exista în ceea ce privește disconfortul creat de atenția pe care trebuie să o porți focului sau a faptului că acesta trebuie alimentat constant pentru a produce căldura. 

De asemenea, poate fi inconfortabil faptul că temperatura nu rămâne constantă ci trebuie menținută prin alimentarea constantă a focului.

De ce ai alege o centrala electrica?

Ne-am gândit că ar trebui să menționăm și avantajele sau dezavantajele de care poți beneficia/te poți lovi alegând o centrala electrica. Centrala electrica este o alegere facilă pentru încălzirea locuinței și de cele mai multe ori se integrează mai ales în stilul industrial și scandinav.

Avantajul principal al centralei electrice este ușurința cu care poți seta o temperatură constantă a locuinței tale. Cu atât mai mult cu cât de foarte multe ori, datorită acestui sistem de încălzire, asiguri o temperatură constantă chiar și atunci când lipsești de acasă o zi întreagă și îți dorești când te întorci în căminul tău, să fie cald și confortabil.

În ceea ce privește dezavantajele alegerii unei centrale electrice sunt legate de costuri, costul investiției la care se adaugă și costurile facturilor din lunile de iarnă care uneori pot fi destul de mari, însă acest lucru nu poate fi evitat nici în ceea ce privește încălzirea prin intermediul unui șemineu pe lemne deoarece anotimpurile reci întotdeauna vor necesita costuri în plus.

Această alegere poate fi influențată chiar și de stilul de viață pe care îl aveți, dar și de stilul pe care preconizați că îl veți adopta pe viitor.

  • Tineri mereu pe drumuri

În tinerețe acasă este locul în care te întorci pentru odihnă și relaxare, iar pentru asta designul casei joacă un rol extrem de important, dar mai ales condițiile. Astfel, căldura va juca mereu un rol important pentru confortul căminului tinerilor și nu numai.

Totuși, am sesizat de-a lungul timpului că foarte puțini tineri aleg un șemineu pe lemne, alegerea lor fiind mai degrabă centrala electrică deoarece asigură o temperatură constantă indiferent dacă aceștia sunt acasă sau nu și oferă și un aspect aerisit, industrial locuinței, specific noilor generații.

Cu toate acestea pentru persoanele boeme, un semineu pe lemne are rol estetic ce oferă atmosfera caldă în anotimpurile reci, mai ales în apropierea sărbătorilor de iarnă.

  • Familie proaspăt formată

O proaspătă familie își dorește, desigur, confort și o casă trainică care să le asigure confort indiferent de anotimp fie el cald sau rece. Această tipologie alege în egală măsură atât șeminee cu lemne, cât și centrale electrice în funcție de designul casei. Ambele variante de încălzire asigură confort și căldură, însă diferența majoră este legată de aspectul pe care îl oferă locuinței.

  • Adulți cu copii și job-uri stabile

De ce ne-am gândit să pomenim și această categorie ei bine, adulții care deja au copii tind să își proiecteze locuințele cât mai spațioase, confortabile și călduroase. De cele mai multe ori aceștia aleg fără să ezite șeminee pe lemne pentru sentimentul de neînlocuit pe care îl oferă lemnele trosnind în anotimpurile reci, mai ales în luna decembrie când toată atenția pare că se îndreaptă spre familie și prieteni.

Știm, începutul unei reamenajări poate fi destul de dificil. Multe decizii de luat, argumente de cântărit, multe detalii de care trebuie să ții cont și păreri împărțite în egală măsură.

Cel mai bun sfat pe care orice profesionist ar trebui să ți-l ofere este acela de a nu face compromisuri! Alege materiale de calitate, alege meșteri pricepuți și încarcă-te cu multă răbdare, crede-ne, vei avea nevoie, mai ales atunci când ești nerăbdător să obții un rezultat ca la carte.

Alege ceea ce consideri că se potrivește locuinței tale din oferta noastră și fă schimbarea după care tânjești. Nimic nu se compară cu satisfacția unui lucru bine făcut în urma unei reamenajări a propriei locuințe, a locului pe care îl numești ACASĂ. 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!