Cele mai bune Centrale Termice de apartament în 2021

Cele mai bune Centrale Termice de apartament în 2021
Din păcate, iarna este anotimpul cel mai neprietenos din punctul de vedere al încălzirii unei locuințe. Dacă toamna și primăvara mai temperezi facturile pe care le plătești pentru încălzire, iarna nu prea ai încotro decât să plătești consumul de energie electrică sau gazele pe care le consumi pentru încălzire. Totuși, ai putea spune că mulți proprietari nu dispun de centrale termice de apartament, însă a avea o centrala termica pe gaz sau chiar o centrala termica electrica înseamnă a dispune de căldură și apă caldă tot timpul, fără a mai fi condiționat de întreruperile frecvente de căldură.
Dacă ești în cautare de centrala termica pe gaz sau centrala termica electrica pentru locuința ta, însă nu știi ce să alegi din vasta ofertă de centrale termice, ți-am pregătit un top al celor mai eficiente centrale termice de apartament în 2021 din care să alegi modelul care se pretează cel mai bine nevoilor tale și ale căminului tău. Rămâi alături de noi și vei afla ce presupune un sistem de încălzire prin centrală, câte tipuri de centrale se potrivesc apartamentelor și ce poți alege așa încât căminul tău să fie încălzit eficient.

Ce este și cum funcționează un sistem de încălzire centrală?

Un sistem de încălzire centrală utilizează atât un singur furnal care creează aer încălzit, cât și un ventilator și un sistem de conducte pentru a distribui aerul încălzit în toată casa. În funcție de tipul furnal, căldura este creată prin arderea gazelor naturale, lemnului sau prin trecerea unui curent electric printr-o serie de elemente. Mai există, de asemenea, și unele tipuri de sisteme de pardoseală care ar putea fi considerate și sisteme de încălzire centrală.
Cum funcționează încălzirea locuinței prin intermediul unei centrale termice?
Un singur termostat controlează necesitatea de încălzire pentru întreaga casă. Totuși, este posibil să vrei să încălzești doar anumite camere, nu pe toate, tocmai pentru a reduce consumul. Încălzirea întregii locuințe adaugă confort, dar înseamnă, de asemenea, și întreținerea unor camere care ar putea să nu fie utilizate tot timpul și deci costuri suplimentare la factura de încălzire electrică. 
 
Cum economisim la factura de încălzire indiferent dacă am optat pentru o centrala termica electrica sau o centrala termica pe gaz?
Prima soluție ar putea fi să reglezi termostatele caloriferelor din camerele nefolosite, tocmai pentru a te asigura că nu consumi mai mult decât ai nevoie și că factura ta de încălzire nu depășește bugetul prestabilit.  
Un alt lucru pe care îl poți face, este să instalezi un termostat de retragere a căldurii. Acesta îți va permite să setezi anumite ore în care un ceas de termostat va ridica și coborî nivelul de căldură în mod automat, cum ar fi momentul în care mergi la culcare ori atunci când ești la serviciu și, automat, nu ai nevoie de încălzire la aceeași intensitate ca în momentele în care te afli acasă. 

Tipuri de centrale termice de apartament

Există mai multe tipuri de centrale care pot furniza căldura necesară pentru căminul tău. Unele sisteme de încălzire împart componentele cu echipamentele de răcire ale locuinței, iar alte sisteme asigură atât încălzire, cât și răcire. Termenul HVAC - încălzire, ventilație și aer condiționat este folosit pentru a descrie sistemul general de control al climei dintr-o casă.
Pentru un apartament, poți apela fie la o centrala termica pe gaz ori la o centrala termica electrica. Sistemele de încălzire pot utiliza o varietate de surse de combustibil, inclusiv gaze naturale, propan, păcură, biocombustibil (cum ar fi lemnul) și electricitate. 
Indiferent de sistemul utilizat, scopul tuturor acestor centrale termice este să exploateze energia termică dintr-o sursă de combustibil și să o transfere în spațiile de locuit pentru a menține o temperatură ambientală confortabilă. 

Cum funcționează o centrala termica pe gaz? 

Încălzirea pe bază de centrala termica pe gaz presupune, în linii mari, existența unui cazan pe gaz care încălzește apa pentru a asigura încălzirea centrală prin calorifere și apa caldă prin robinetele din casa ta. Acest tip de sistem bazat pe centrala termica pe gaz se mai numește și sistem umed, întrucât apa fierbinte circulă printr-un sistem de țevi care se conectează la caloriferele din întreaga casă.

Cum funcționează o centrala termica electrica de apartament?

O centrala termica electrica este ușor și ieftin de instalat și nu necesită conducte, pompe, dispozitive de tratare al aerului sau alte echipamente de distribuție. Astfel de modele de centrala termica electrica sunt versatile și pot fi instalate aproape oriunde, fiindcă au nevoie doar de un circuit electric pentru alimentare.
Ariston
Dacă alegi o centrala termica pe gaz sau o centrala termica electrica marca Ariston, vei fi surprins să vezi ca acestea sunt produse cu adevărat inteligente, întrucât îți învață obiceiurile în materie de încălzire a locuinței pentru a economisi energia și a maximiza nivelul de confort în casa ta!
Viessmann
Dacă ești în căutarea unui model de centrala termica pe gaz sau centrala termica electrica la prețuri accesibile, atunci Viessmann este alegerea potrivită pentru locuința ta! Această marcă pune la dispoziție centrale termice la prețuri atractive în comparație cu altele disponibile în România. 
Vaillant
Vaillant este un cunoscut brand german ce produce modele de centrala termica pe gaz, dar și centrala termica electrica cu cele mai mari rate de încălzire de pe piață. Cu motor german și calitate superioară, sunt fantastice pentru încălzirea eficientă a locuinței tale!
Immergas
Atât în calitate, cât și în tehnologie, marca Immergas de modele de centrala termica pe gaz și centrala termica electrica sunt eficiente în proporție de peste 96,6% și cresc economiile de energie. Dacă ești în căutarea eficienței, dar și a esteticii, atunci un astfel de model centrale termice pe gaz este potrivit pentru locuința ta.
Motan
Modelele de centrala termica pe gaz si centrala termica electrica din gama Motan se adaptează la cerințele pieței locale din punctul de vedere al eficienței, fiind extrem de potrivite pentru apartamentele din București și din întreaga țară. Respectă standardele internaționale și reunesc componente importante de cea mai bună calitate!
Ferroli
Un alt brand impresionant din care poți alege modele de centrala termica pe gaz sau centrala termica electrica este și Ferroli! Brandul se mândrește eficiență, accesibilitate și fiabilitate la prețuri competitive!
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!