Rigole baie: accesorii esentiale pentru functionalitatea unui dus

Rigole baie: accesorii esentiale pentru functionalitatea unui dus
Spalatul pe corp sau pe cap in cadrul unei cabine de dus este una dintre activitatile comune pe care fiecare dintre noi o realizeaza. Multi dintre noi isi incep ziua doar dupa ce au realizat un dus rapid si revigorant. Pentru ca dusul sa fie utilizat in cele mai bune conditii este necesar ca acesta sa raspunda nevoilor avute de catre persoanele care il utilizeaza. Acesta este motivul pentru care difera tipurile de dus utilizate de catre oameni. Pe langa tipul de dus utilizat trebuie acordata o atentie deosebita si tipului de rigola utilizata. 
La fel ca in cazul cabinelor de dus exista o varietate foarte mare de rigole baie, ceea ce inseamna ca aceasta nu trebuie sa fie achizitionata la intamplare. Exista o serie de factori de care trebuie sa tinem cont cand achizitionam rigole baie pentru ca acestea sa transforme baia intr-o incapere utila din toate punctele de vedere.
 

Rigole baie adecvate: Atunci cand utilizezi dusul, baia nu trebuie sa se inunde

Inundarea baii este una dintre problemele cele mai frecvente cu care se confrunta persoanele in momentul in care utilizeaza dusul. Aceasta problema este cauzata de catre utilizarea unei scurgeri neadecvate, care nu face fata volumului de apa. Pentru ca inundarea baii este o experienta neplacuta, trebuie facut tot ceea ce este posibil pentru a o putea evita. Achizitionarea unei rigole baie care sa raspunda cat mai bine nevoilor avute este singura solutie care trebuie sa fie implementata pentru a putea evita inundarea baii. O astfel de rigola se achizitioneaza doar in cazul in care se tine cont de o serie de aspecte, cele mai importante fiind urmatoarele: 
a.    Dimensiunea rigolei este cel mai important aspect care trebuie sa fie analizat pentru a putea achizitiona rigole baie perfect functionale. Asadar, in cazul in care este vorba despre o baie care are dimensiuni mici se poate opta pentru o rigola care are dimensiuni mai mici. Dimensiunea rigolei transmite ce cantitate de apa este evacuata din baie. Avand in vedere ca acest detaliu influenteaza daca baia va fi sau nu inundata in timpul utilizarii dusului, trebuie ca acest aspect sa fie analizat cu maxima atentie.
b.    Durata de utilizare a rigolei este un alt criteriu important care nu trebuie sa fie ignorat in cazul in care nu doresti sa ai probleme cu inundarea baii. Exista rigole de baie confectionate din mai multe tipuri de materiale ceea ce inseamna ca ai de unde alege tipul de rigola care sa iti ofere durata de utilizare de care ai nevoie.
c.    Zona in care se monteaza rigola pentru dus este un aspect care nu trebuie sa fie tratat cu indiferenta pentru ca influenteaza eficienta acesteia. In momentul de fata, pot fi achizitionate rigole care pot fi montate pe podea sau pe perete. Analizeaza cu atentie modul in care este amplasat dusul pentru a putea stabili care tip de rigola este cel mai indicat pentru a putea evita aparitia inundatiei in baie.
d.    Nu in ultimul rand, aspectul rigolei pentru baie este un detaliu care trebuie avut in vedere mai ales in cazul in care se doreste amenajarea baii intr-un anumit stil. Si din acest punct de vedere exista o varietate mare de modele, ceea ce inseamna ca poti achizitiona tipul de rigola care sa te ajute sa amenajezi baia in stilul dorit, sa se integreze in viziunea de ansamblu adoptata.
 

Tipuri de rigole baie

Chiar si atunci cand discutam despre clasicele rigole baie, trebuie sa luam in calcul faptul ca exista o multime de modele disponibile pe piata din care poti face alegerea pentru caracteristicile dusului tau. Te invitam sa descoperi principalele tipuri de rigole baie pe care le poti gasi cu usurinta pe TotulPentruInstalatii.ro!
 

Rigole baie in model rotund sau patrat

Acestea sunt cele mai intalnite tipuri de rigole baie. Motivul pentru care le vezi peste tot este ca sunt cel mai usor de montant, prezinta un raport pret-calitate de luat in calcul si desi exista versiuni de rigole mult mai sofisticate pe piata, aceste modele continua sa isi pastreze locul in baile multor proprietari de case si apartamente
 

Rigole baie in model liniar

Inca dupa denumire iti poti da seama de forma lunga si dreptunghiulara a acestor modele de rigole baie. Produsele de acest tip dispun de capace solide si gratare cu aceleasi caracteristici. Ele pot fi montate atat pe podeaua dusului, cat si de-a lungul unui perete si ofera un aspect elegant intregului ansamblu de la dus.
 

Rigole baie calitative – alege instalatiile sanitare potrivite pentru aplicatia baii tale

Dincolo de cabina, baterie si para dusului, alegerea unor rigole baie reprezinta o parte esentiala pentru conturarea unui spatiu 100% functional, care sa eficientizeze fiecare sesiune rapida sau indelungata de spalare si relaxare la baie.
Alegerea unei rigole baie potrivite presupune acordarea unei atentii considerabile la caracteristicile produsului in prima instanta si ulterior la partea estetica. Altfel spus, este important ca selectia de rigole baie sa dispuna de accesoriile potrivite. 

Cum scopul principal al unei rigole baie este sa permita evacuarea apei prin intermediul scurgerii, tocmai pentru a impiedica refluxul apei, este important sa alegi produse de calitate. Spre exemplu, capacul unei rigole baie trebuie sa fie unul etans, in asa fel incat sa previna infiltrarea umezelii si deteriorarea podelei de dus.

Te invitam sa descoperi selectia noastra de rigole baie de pe TotulPentruInstalatii.ro si sa alegi intotdeauna tipul de produs potrivit pentru nevoile tale. Vei descoperi o gama variata de produse si instalatii sanitare din care sa poti face alegerea potrivita. 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!