5 reguli de care să ții cont când alegi o cada baie

5 reguli de care să ții cont când alegi o cada baie
Baia este un sanctuar pentru mulți. Aici este locul în care oamenii din toata lumea își încep ritualurile de dimineață pentru a se pregăti de activitățile ce urmează. Tot baia este și locul unde încheiem socotelile pe ziua respectivă când ne pregătim să mergem la culcare. O baie frumos amenajată nu numai că va binedispune pe cine o folosește însă va fi și mai usor de întreținut. Băile ocupă un statut important, deoarece acestea sunt deseori și camere de relaxare, unde majoritatea se destind în cadă sau sub un dus revigorant. Fără îndoială baia este o încăpere în care merită să investim, astfel vom beneficia la maxim de rezultate.

O cada baie este investiția mult dorită pentru multe persoane, deoarece cada este vasul care invită trupul să se relaxeze și să se purifice. Fiecare locuință va avea o baie de dimensiuni diferite, de aceea atunci cand alegem o cadă trebuie să ținem cont de anumite măsurători și stiluri.
 

De ce trebuie să ținem cont când alegem o cada baie?

În primul rand trebuie să respectăm următoarele:
  • Stil;
  • Materiale;
  • Marimea;
  • Instalare;
  • Preț.

Când vine vorba de căzi de baie, există destul de multe stiluri pentru a se potrivi aproape orice în baie, fiecare stil punând accent pe doi factori cheie: spațiu și materiale. Spațiul disponibil pe care îl ai va influența în mare masură stilul potrivit pentru că, în timp ce s-ar putea să fii înclinat către o cada baie de sine stătătoare în formă ovală, s-ar putea să ai suficient spațiu doar pentru o cada rotundă. Complementar spațiului, materialul va influența, de asemenea, stilul, deoarece unele materiale sunt realizate doar cu un stil specific, cum ar fi cuprul și piatra naturală.
 

Câteva forme des întâlnite la o cada baie

Cazi independente

Este posibil ca unul dintre cele mai populare stiluri de cazi să fie de sine stătător și nu este greu de înțeles de ce. Cazile de baie independente se pot potrivi în mod liber aproape oricărui spațiu și nu necesită instalarea pereților de legătură. Acestea oferă, de asemenea, o piesă centrală mai vibrantă pentru baie, din punct de vedere estetic.

Clasice 

Aspectul clasic care a existat de la începutul anilor 1800 și este popular pe scară largă, designul normal al „clawfoot” a fost schimbat astăzi cu un stil mai modern, îndepărtând ghearele fixate pe bază și înlocuind totul cu ceva mai uniform și mai elegant. Deși, daca doresti, designul clawfoot este încă realizat în ziua de azi, dacă preferi acel stil. 

Ovale

Opusul designului mai clasic al clawfoot-ului este cada ovală. Aceste căzi sunt de forma ovale și simetrice, destul de asemănătoare cu un bazin de apă. 

Există doi factori în alegerea materialului potrivit pentru cada baie și anume prețul și confortul. Fiecare material se simte diferit la atingere, așa că ar trebui să testezi care este cel mai confortabil deoarece vei petrece un timp semnificativ în cadă și confortul  este important pentru a te bucura de ea. Cu toate acestea, materialul cel mai confortabil poate fi, de asemenea, destul de scump și destul de greu, așa că ar trebui să faci cercetări cu privire la ceea ce poate suporta baia înainte de cumpărare. De asemenea, trebuie să ții cont de mobilier baie, pentru ca cele doua să orespundă din punct de vedere al design-ului.
 

Materiale populare pentru cada de baie


Fibra de sticlă

Cel mai ieftin material pentru cada baie, fibra de sticlă este construit din foi de plastic armate, care sunt în cele din urmă modelate în formă de cada. Materialul este destul de durabil, deși este predispus la așchiere din cauza impacturilor grele. Fiind poros, acesta va absorbi apa în mod regulat, rezultând în cele din urmă un material deformat în timp și care va deveni tot mai instabil.

Porțelan

Porțelanul este construit din fontă stratificată sau oțel ștanțat cu un strat de smalț din porțelan - un amestec de sticlă pudră și substrat încălzit într-un strat durabil. Ca urmare, aceste cazi de baie sunt destul de rezistente și nu sunt poroase, făcând în așa fel încât să nu se deformeze sau să se deterioreze în timp. Însă învelișul de porțelan este destul de delicat până la impacturile puternice, așa că ai grijă să nu scapi nimic pe el. În caz contrar vei lăsa niște pete foarte vizibile pe suprafața sa.

Dimensiunea este un factor important, deoarece casa ta poate să nu aibă nevoie de o cada baie mai mare, daca spațiul este limitat. În general, dacă locuința o poate susține și ai spațiu pentru aceasta, se recomandă o cada mai mare. În cazul cazilor independente și de colt, dacă ai spațiul necesar, atunci alege toate aceste stiluri. Deși vizual este mai atrăgătoare, o cada mai mare va necesita, de asemenea, o factură mai mare la apă, deoarece va necesita mai multă apă, desigur pentru a se umple complet comparativ cu o dimensiune mai mică.

Atunci când cumperi o cada baie, greutatea este un factor de luat în considerare. Similar dimensiunii, greutatea cazii va determina unde poți așeza cada. Dacă materialul cazii este prea greu, podeaua și casa nu vor putea să o susțină atunci cand este umplută cu apă. Acest lucru poate fi dificil, deoarece unele dintre cele mai calitative materiale, cum ar fi fonta, piatra naturala si cupru, sunt de dorit, dar sunt adesea prea grele pentru multe case.

Instalarea cazii de baie poate fi un pic dificilă în funcție de dimensiunea și forma cazii, deci este important să știi ce stil este cel mai usor și care este puțin mai complicat de instalat. Trebuie ținut cont și de locația unde este asezată chiuveta baie. În general, alcova și plafoanele sunt mai ușor de instalat decât cazile independente și respectiv colțurile, deși acest lucru se poate schimba în funcție de materialul utilizat și de greutatea totală a cazii pe care o instalezi. Dacă pare prea greu, este recomandat să angajezi un profesionist care să te ajute.

Descoperă gama noastră de produse și alege următoarea ta cada de baie! Poți comanda online iar noi livrăm în toată țara. 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!