Despre montajul centralei termice, pas cu pas: proceduri si detalii tehnice

Despre montajul centralei termice, pas cu pas: proceduri si detalii tehnice

Centrala termica este precum inima oricarei locuinte. Daca ti-ai construit o casa si ai trecut la etapa instalatii, atunci vrei sa afli ce presupune. Cauti, astfel, “montaj centrala termica” pe internet, iar asa ai ajuns aici. Hai sa-ti povestim cum sta treaba!

Am comparat centrala termica cu inima casei tale, ceea ce este adevarat. Imagineaza-ti ca sistemul de instalatii este precum sistemul nostru sangvin, cu artere si vene, fara de care noi nu am fi in viata. Sangele este ceea ce ne incalzeste, iar acest lucru poate fi comparat cu apa ce trece prin tevi, ajungand astfel in calorifere. Totul porneste de la centrala termica.

Primul pas: alegerea entralei

Cu siguranta nu putem vorbi de montaj centrala termica fara subiectul in sine. Asadar, cum alegi o centrala termica? In primul rand, te orientezi spre ce tip de combustibil vrei: pe gaz natural, GPL, lemne, electricitate sau chiar peleti. Aceasta alegere tine de preferinte si buget.

Al doilea pas: apelarea la o echipa specializata

Montajul unei centrale termice nu este posibil fara o echipa de profesionisti. De ce? Deoarece vei avea nevoie de diferite inspectii si verificari, pentru ca centrala sa functioneze intr-un mod corect. Pe langa asta, trebuie sa respecte prevederile legale. Asadar, va fi necesar sa prezinti tot felul de documente precum manualul, certificatul de garantie si factura.

Pasul trei: montajul in sine

In momentul in care toata bioracratia este pusa la punct, echipa trece la treaba. Te va intreba in ce loc va fi instalata centrala termica, iar dupa va incepe montarea propriu zisa. Vor tine cont de diferite aspecte ale instalatiei - unde sunt tevile sau daca exista cabluri de electricitate in vecinatate. Va fi o manopera ce cuprinde diferite tehnici de gaurire a peretelui si de montaj, pentru a ca centrala sa fie prinsa intr-un mod sigur.

Racordurile hidraulice, pasul patru

Dupa montarea centralei termice, urmeaza, logic, si racordul la apa. Centrala termica trebuie sa aiba acelasi numar de robinete cu numarul caloriferelor, pentru functionarea corecta si o incalzire uniforma a casei tale.

Urmeaza, mai apoi, racordarea caloriferelor. Este un pas asemanator celui cu racordul la apa, insa este la fel de important. Instalatorii vor conecta tuburile ce vor duce apa incalzita in calorifere.

Pasul cinci: racordarea la gaz (sau alt combustibil)

Acest pas este probabil printre cele mai sensibile atunci cand vine vorba de montarea unei centrale termice, avand in vedere volatilitatea materialelor cu care se lucreaza. Este important sa se respecte normele de siguranta pentru o instalare corespunzatoare.

Ultimul pas, bransarea la electricitate

Majoriatetea centralelor termice functioneaza pe baza de electricitate, iar de aceea trebuie, bineinteles, integrate in sistemul electric. Mai apoi, poate fi pusa in functiune.

Acum ca ai aflat toti acesti pasi generali, vei avea o idee mai buna privind montarea unei centrale termice in casa ta. Desigur, acest articol nu este un ghid complet, avand in vedere ca un astfel de proces trebuie efectuat neaparat de catre o echipa de profesionisti, insa speram ca ti-a satisfacut, catusi de putin, curiozitatea!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!